Gemlik Zeytin Fidanı

Gemlik zeytin fidanı ülkemizde en fazla üretimi yapılan zeytin fidanı çeşididir. Çeliklemede tutma başarısı çok yüksek olduğundan kolay çoğaltılır. Diğer fidan çeşitlerine göre fiyatları da daha makuldur. 

Gemlik zeytini trilye, kaplık, kıvırcık, kara isimleriyle bilinir. Orijini Gemlik'tir. 

Kullanım şekli, siyah sofralıktır. Gemlik zeytini çeşidinin meyveleri orta büyüklüktedir. Genelde siyah sofralık olarak değerlendirilir. Yağ kalitesi düşüktür. Zeytinyağı nispeten asit oranı yüksektir. Gemlik zeytinini tozlayıcı olarak Ayvalık, Çakır, Erkence, Samanlı çeşitleri önerilmektedir. 

Ağaç kuvvet oranı orta seviyededir. Dal yoğunluğu sıktır. Yaprak şekli uzun eliptiktir. Yaprak uzunluğu orta, genişlik orta düzeydedir. Kg'da meyve sayısı 273, zeytin meyve et oranı %86'dır. Zeytin çekirdek oranı %14'tür. Yağ oranı %22'nin üzerindedir. 

Gemlik zeytini Marmara Bölgesi'nin sofralık özel bir zeytin çeşididir. Dikim bölgesi olarak Marmara Bölgesi önerilir. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun sıcak ve kurak iklimlerinde iyi netice vermemektedir. Bu bölgelere Gemlik zeytini dikilmesi tarihsel büyük bir hatadır. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu iklimine uygun yöresel yağlık ve sofralık zeytin çeşitlerinin üretilip dikilmesi doğru bir tercih olacaktır. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık ve kuraklık nedeniyle gemlik zeytininin kabuğu kalınlaşmakta çekirdek irileşmektedir. Dolayısıyla sofralık kalitesi düşük seviyelerde kalmaktadır. Ama kendi coğrafi iklim bölgesinde Bursa ve Marmara Bölgesi'nde mükemmel neticeler vermektedir. 

Firmamız Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi için Gemlik zeytini fidanı satışını önermemekteyiz. Gemlik zeytin fidanı fiyatları hakkında firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

0555 997 50 75 - 0532 266 40 41